Geçenlerde pişirdğim pasta kekini yuvarlak keserek çeşitli şekillerde süsledim. Malzemelerimiz şöyle.
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
Kabartma tozu ve vanilya
Pata kreması, krem şanti, meyveler, damla çikolata, meyve jölesi, bitter çikolata ve hindistan cevizi.
Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir. Pişen kek önce yuvarlak olarak parçalara ayrılır. Daha sonra ikiye bölünerek ara kreması sürülüp üzeri istenilen bir şekilde süslenir.
AFİYET OLSUN
27 Şubat 2009 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
kaç cm kalıpta keki pişireceğiz?
YanıtlaSilsiz hangi pasta krmeasını kullandıız acaba?
Merhaba Ayşe hanım. Ben keki büyük kelepçeli kalıpta pişirip daha sonra su bardağıyla kesrek yaptım. Yuvarlaklara ayrılır dediğim oydu. Dr. oetker'in pasta kreması ve krem şantisini kullandım. İyi günler dilerim.
YanıtlaSil26 cm kelepçeli büyükmü olur? sizin kekin kabarıklığı tam ideal.
YanıtlaSilmerhabalar ayşe hanım. siz daha yapmadınızmı pastaları:) benim kalıbımda 26 cm çapında, normal su bardağıyla kestim. ara kremasıyla falan gayet yüksek oluyor. iyi geceler dilerim.
YanıtlaSil