
Özellikle kerevizi sevmeyenler için önerebileceğim portakallı pişirme yöntemi, kerevizin tadını ve kokusunu hafifletmekle birlikte yemeğin bütününe ayrı bir lezzet katmakta.
1 kilo kereviz
2 tane patates
2 tane havuç
1 tane orta boy soğan
1 tane portakalın suyu
1 tane limon
2 bardak sıcak su
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kereviz, patates ve havuçlar soyularak doğranır ve yarım limon sıkılmış suyun içinde bekletilir. Soğan yağda pembeleştirildikten sonra kereviz, patates ve havuç ilave edilir. Üzerine 2 bardak sıcak su portakal suyu ve kalan limon suyu ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra tuz ve baharatı ilave edilirek ateş azaltılır. Yemeğimiz sebzeler yumşayıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder