21 Şubat 2009 Cumartesi
PORTAKALLI KEREVİZ
Özellikle kerevizi sevmeyenler için önerebileceğim portakallı pişirme yöntemi, kerevizin tadını ve kokusunu hafifletmekle birlikte yemeğin bütününe ayrı bir lezzet katmakta.
1 kilo kereviz
2 tane patates
2 tane havuç
1 tane orta boy soğan
1 tane portakalın suyu
1 tane limon
2 bardak sıcak su
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kereviz, patates ve havuçlar soyularak doğranır ve yarım limon sıkılmış suyun içinde bekletilir. Soğan yağda pembeleştirildikten sonra kereviz, patates ve havuç ilave edilir. Üzerine 2 bardak sıcak su portakal suyu ve kalan limon suyu ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra tuz ve baharatı ilave edilirek ateş azaltılır. Yemeğimiz sebzeler yumşayıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SEBZE YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder