6 Şubat 2009 Cuma
FIRINDA BAHARATLI TAVUK
Çok lezzetli ve sanki magal tadı bulabileceğiniz bir tavuk tarifi.
1 Paket şişlik ya da kemiksiz kalça deniyor tavuk
Yarım kahve fincanı zeytin yağ
Yarım kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 diş sarımsak (ince çekilmiş)
Tüm tavuk parçaları için birer kaşık yoğurt
Tavuklar yıkanır. Kesme tahtasının üstüne koyularak, tavuğun kalın kısımları, bıçakla çizik atılarak inceltilir. Derin bir kabın içerisinde tüm baharatlar, yağ süt dahil karıştırılır. Sonra tavuklar bu karışımın içine atılarak harmanlanır. En az yarım saat bekletilir. Daha sonra fırın tepsisine dizilen tavuklarımızın üzerine 1 çay kaşığı yoğurt koyulup kaşığın sırtıyla yaydırılır, fazla gelen yoğurt tavuğun üstünde kalabilir. 200 derecede iyice kızarana kadar pişirilir. Bu tavuğun tadı aynı mangalda pişen tavuğa benzemektedir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ET YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder