18 Şubat 2009 Çarşamba
GÜVEÇTE KURU FASULYE
Güveçte olunca ayrı bir lezzeti olduğu kesin.
2 su bardağı kuru fasulye
1 büyük boy soğan
1-2 tane yeşil yada kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Fasulyeler bir gece önceden suda bırakılır. Ertesi gün düdüklü tencereye koyulup üzerini 3 parmak geçecek kadar su ile haşlanır, suyu süzülür. Güveç kahve ateşine koyulduktan sonra yağ ileve edilerek soğan ve biber kavrulur. Salça ilave edilir. Daha sonra fasulyeler koyularak tuz ilave edilir. Üzerine 2-3 bardak sıcak su koyulup 15-20 dk. kaynatılır. Karabiber ve pul biber ile tatlandırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇEŞİTLİ YEMEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder