2 Haziran 2008 Pazartesi

ETLİ PATATES


























Et belli bazı sebzelere çok yakışıyor. Benim en çok yakıştırdıklarımdan birisi patates diğeri ise bamya. İşte bu güzel ikiliden bir tarif.
250 gr kuşbaşı doğranmış et
5 tane büyük patates
1 tane soğan
1-2 diş sarımsak
1 tane biber
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un3
3-4 yemek kaşığı yağ
Tuz
Karabiber
3 bardak su

Düdüklü tencereye soğan, sarımsak ve biber yemeklik doğranır. yağda kavrulur. Ardından un ve salça da eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Doğranmış et de eklenerek biraz kavrulduktan sonra su koyularak etler pişene kadar beklenir. Daha sonra doğranmış patatesler ve tuz ilave edilerek pişirme işlemine kısa ateşte 20 dk.devam edilir. Pişen yemeğimize karabiber ve arzuya göre pulbiber eklenerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!