1) Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce,
vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın. Vidayı öyle takın
2) Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç
dakika buhara tutun
3) Makasınızı bilemek istiyorsanız, zımpara kağıdı kesin.
4) Halıdaki sigara yanıklarından, yanık yerler üzerinde zımpara kağıdı
ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz
5) Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz
bırakır. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun
ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini
gezdirin. İzden eser kalmadığını göreceksiniz
6) Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı
olup olmadığını kontrol edin. Açıksa zedelenebilirler .
7) Üst üste koyduğunuz bardak lar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin
içerisine koyun Üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine
yavaş yavaş sıcak su koyun. Bardakların kolayca çıktığını
göreceksiniz.
8) Satın aldığınız plastik ve cam eşyaların üzerine* yapıştırılan
etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün
ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayıp yıkayın Üzerinde hiç bir
leke ve çizilme oluşmayacaktır.
9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için ütü masasinin
kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geri yansitacagindan
ütü yapmak daha kolay olacaktir.
10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir yastik
kilifinin içerisine koyun. Kilifin agzini kapayin ve çamasir
makinasinda yikayin. Yeni gibi olacaklardir.
11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon
ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif buzlar
elde etmis olursunu z.
12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak suda
bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin. Bilekleriniz ve ayaklariniz
sismeyecektir
13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz
artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin
14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece soguk
suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir.
15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir dilim
limon ile ovun. Böylece yumusacik olacaklardir.
16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar sirke
kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini
önleyecektir.
17) Cevizle dost olun. Içindeki yag beyin hücreleri için çok
yararlidir. Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlar
tarafindan tavsiye edilir
18) Duvariniza çivi çakaca giniz zaman isaretlediginiz yerin üzerine
çapraz bant yapistirin. Çiviyi öyle çakin. Böylece duvarin alçisini
çatlatmamis olacaksiniz.
19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanilir durumda
olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim ekmek
atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.
20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece
tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dagilmayacaktir.
21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet
defne yapragi koyun.
22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal ile
delin. Daha kolay pisecektir.
23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet
elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler.
24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin. Kav
anozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz.
Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur.
25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun
içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin.Hazirladiginiz karisimi
yumurtaya ilave edin. Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz.
26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak
istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine
zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrica bu yag.
yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir.
27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin
28) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin.
29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,elektri
süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz baharatlard
an içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur.
31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin.
Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir.
32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce üzerlerine
biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pisirin.
33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün,
yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger yarisini ise
tavugun içerisine yerlestirin. tavugunuz nar gibi kizaracaktir.
34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve
birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin.Firina
koymadan önce tavugun her tarafina sürün. Çok daha lezzetli olacaktir.
35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak ile
kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin etrafina gerip dikkatlice
çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz.*
36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru
kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.
37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme
seker yada limon suyu koyun.
38) Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi ocaga
koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin. Daha sonra karisimi
tavaya alin ve ocagin altini kisin.
39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir.Kullanmadiginiz
sogan parçalarini saklamayin.
40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazirladiginizda
onlardan bir miktarini buz kaplarina yerlestirin. Kokteyllerin
içerisine bunlari kullanin Böylece sulanip tatlarini
kaybetmeyeceklerdir
41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze
bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz.
42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isitti ginizda lezzetini kaybetmesini
istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun.Tencerenin
içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtun.Buharda isitilan
tavuk lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir.
43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca
plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin.
44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe
çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar *misir unu
ilave edin. Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe çökmezler.*
45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir serit
alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pisirdikten sonra kolayca
çikartabilirsiniz.
46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu sürerseniz
, istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz.
47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine
bir iki dal maydanoz atin.
48) Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya biraz
vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi koku
yayilacaktir.( Fazla sürmeyin.)
30 Haziran 2008 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder