12 Haziran 2008 Perşembe
ISPANAKLI POĞAÇA
Ispanağı sürekli börek olarak yapmaktan sıkılmış bu kezde değişik olsun diyerek poğaça olarak yağda kızartmıştım. Yanında da peynir, zeytin ve şöyle güzel demlenmiş bir çay. İşte tarifimiz.
İç harcı
Yarım kilo ıspanak
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı peynir kırığı veya çökelek
Hamuru için
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt ( ben suyundan da biraz koydum)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Kızartmak için
Yaklaşık 1 su bardağı sıvı yağ
Ispanaklar yıkanır. Tel süzgeçte ovularak suyu çıkarılır. Tavada yemeklik doğranmış soğan az kavrulur, üzerine salça eklenir. Daha sonra ıspanaklarda eklenerek, ıspanaklar suyu çekilip rengi değişene kadar kavrulur. Kavurma işlemi bitince soğumaya bırakılır. soğuyunca içine peynir kırıkları veya çökelek koyulur.
Bir kapta tüm hamur malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. biraz sert bir hamur elde edilir. Hamur, merdane ile avuç büyüklüğünde açılır. İçine dolu dolu 1 tatlı kaşığı ıspanaklı harç koyulur. İster puaça kalıbıyla, ister bardak ile kesilip şekil verilir. Kızgın yağda, hafif ateşte önlü arkalı kızartılır.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder