16 Haziran 2008 Pazartesi

TARHANA ÇORBASI

























Özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbasıdır tarhana. Mis gibide kokar. Tarhanayı sadece su ile yapabilirsiniz. Yada benim yaptığım gibi daha aromalı ve besleyici olsun derseniz işte tarifimiz.
1 tane küçük soğan
1 tane biber
3,5 yemek kaşığı tarhana
1 litre su+ tarhanayı ıslatmak için 1 bardak su
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Tuz, karabiber

Öncelikle tarhanamızı derin bir kaseye alırız. Üzerine bir bardak soğuk su koyarak karıştırır ve bir kenara alırız. Tencerede küçük doğranmış soğan ve biberimizi kavurduktan sonra salçamızıda ekleyerek kavurma işlemine devam ederiz. Ardından 1 litre sıcak suyumuzu yavaş yavaş ilave ederiz. kaynamaya başlayan suya tarhanamızıda karıştıra karıştıra ilave ettikten sonra, tuzunu ekleriz. Tekrar kaynayana kadar karıştırmaya devam ederiz. Daha sonra ateşin altını biraz kısarak 10-15 dk.pişmesini bekleriz. Çorbayı ateşten indirmeden önce nane ve karabiberini ekleriz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!