9 Haziran 2008 Pazartesi

AĞLAYAN KEK




























Aslında hem pasta hem kek. Pastanın kremasını ağır bulanlar için bir alternatif. Süper bir lezzet.

3 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1 paket kakao
2 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
1 paket krem şanti ( 1 bardak soğuk süt)
1 paket çikolata sosu (2,5 bardak süt)

Yumurta ve şeker mikserle 5 dk. çırpılır. Ardından 1 bardak süt hariç tüm malzemeler karıştırılır. 170 derecede 20 25 dk. pişirilir.

Kekimiz pişerken, bir tencerede çikolata sosu 2,5 bardak süt ile muhallebi gibi pişirilir. Soğumaya bırakılır. Kabuk tutmaması için ara sıra karıştırılır.

Kek piştikten sonra 1 bardak süt ile ıslatılır ve soğuması beklenir.

Kekimiz soğurken 1 su bardağı soğuk süt ile krem şanti koyu kıvam olana dek mikserle çırpılır. Daha sonra soğumuş olan kekimizin üzerine önce krem şanti, ardından çikolata sosu dökülür. En son süsleme işlemi yapılarak servis yapılır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!