20 Haziran 2008 Cuma

ŞAMBALİ

















































Hazır şambaliyi aratmayacak güzellikte bir tarif.

2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
Üzeri için biraz fıstık

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Bir kapta yoğurt ve şeker çırpılır. Diğer malzemelerin de hepsi çırpılarak karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine yayılır. 170 derecede pembeleşene kadar, yaklaşık yarım saat pişirilir.

Tatlı pişerken bir yanda şurup için şeker ve su kaynatılır. Ateşi kapatmaya yakın limon suyuda ekliyip şurubun ılınması beklenir. Tatlımız piştikten sonra onunda ılınmasını bekleyerek şurup dökülür.

AFİYET OLSUN

4 yorum :

  1. tatlıya hayır diyemeyen bir aileyiz.Nefis bir sunum.

    YanıtlayınSil
  2. yumurta yok mu içinde

    YanıtlayınSil
  3. şam tatlısı tarifi arıyorum bunu mu yapsam.Yanlız bizim memlekette arasına raçın ve bol ceviz serperler.Nette gördüklerim sizinki gibi o önemli değil bn öyle yaparım zaten hamuru güzel olsun benim için önemli olan o.:)Elinize sağlık görünümü güzel.

    YanıtlayınSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!