25 Haziran 2008 Çarşamba
TAHİNLİ TATLI
Yumşacık ve mis gibi tahin kokulu bir tatlı.
1 bardak yağ
1 bardak yoğurt
1 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Ayrıca her parça için tatlının üzerine tahin
Tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur. Biraz yumuşak bir hamur yapılır. Sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp el ile yuvarlatılır. 170 derecede pembeleşene kadar pişirilir.
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
3su bardağı su
5-6 damla limonsuyu
Şeker ve su kaynatılır. Yoğunlaşınca, limon suyu koyularak ateş kapatılır.
Servis yapmadan önce tatlımızın üzerine tahin dökülür.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ŞERBETLİ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder