29 Haziran 2008 Pazar

KURU İNCİR TATLISI
























Meyveli tatlıları sevenler için güzel bir tarif.
12 adet incir
2 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı şeker ( tepeleme)
1 su bardağı su

Üzerine isteğe göre krem şanti veya kaymak

İncirler bir gece önceden suda bekletilip yumşatılır. Ertesi gün sapları kesilerek, el ile hafifçe ovalanır ve parmakla içleri yavaşça açılır. Daha sonra içine ceviz doldurularak fırın tepsisine sıralanır. Tepsinin içine bir bardak su koyulup incirlerin üzerinede toz şeker serpilir. Daha sonra 170 derecede incirler yumşayıncaya kadar yaklaşık 15- 20 dk. sonra fırından çıkarılır. Soğuyunca üzerine kaymak veya kremşanti koyulur.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!