29 Haziran 2008 Pazar
KURU İNCİR TATLISI
Meyveli tatlıları sevenler için güzel bir tarif.
12 adet incir
2 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı şeker ( tepeleme)
1 su bardağı su
Üzerine isteğe göre krem şanti veya kaymak
İncirler bir gece önceden suda bekletilip yumşatılır. Ertesi gün sapları kesilerek, el ile hafifçe ovalanır ve parmakla içleri yavaşça açılır. Daha sonra içine ceviz doldurularak fırın tepsisine sıralanır. Tepsinin içine bir bardak su koyulup incirlerin üzerinede toz şeker serpilir. Daha sonra 170 derecede incirler yumşayıncaya kadar yaklaşık 15- 20 dk. sonra fırından çıkarılır. Soğuyunca üzerine kaymak veya kremşanti koyulur.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
MEYVELİ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder