5 Haziran 2008 Perşembe
MERCİMEK ÇORBASI
Mercimek, genelde misafir sofralarının vazgeçilmez çorbasıdır. Bir de bebekli annelerin. Çünkü hem lezzetli hemde besleyici. İşte tarifimiz.
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 tane soğan
1 tane havuç
1 tane patates
1 tatlı kaşığı salça
8-9 bardak su
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Limon suyu
Mercimkler yıkanır. Soğan, patates ve havuç bir tencereye küçük küçük doğranır. mercimekler ve salça koyulur. Üzerine su koyularak (yarısı et veya tavuk suyu olabilir) önce hızlı ateşte kaynatılır, sonra kısa ateşe alınarak yavaş yavaş mercimeklerin pişmesi beklenir. Pişen çorbamızı mikserden geçirdikten sonra, ayrı bir tencerede tereyağı ile un kavrulur. Un kahverengiye dönüşünce içine çorbamızı koyup 5 dakika daha kaynaytıldıktan sonra tuz ve baharatları atlır. Servis yaparken içine limon suyu sıkılır.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder