27 Mayıs 2008 Salı

NİŞASTALI KURABİYE


























İster sade ister benim gibi yarısı kakaolu yapabileceğiniz bir kurabiye

Yarım paket margarin
1 bardak mısır nişastası
1 bardak un
1 bardak pudra şekeri
1 vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kakao

Malzemelerin hepsi karıştırılıp yoğrulur, sert bir hamur elde edilir. Bu hamurdan bir parça ayrılır ve ayırdığımız parçaya kakao eklenir. Beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp elde yuvarlatılır ve kakaolu hamurdan içine bir parça koyularak hamura şekil verilir. Yağlanmış tepsiye sıralanarak, 16 derecede yaklasık 15-20 dk, beyaz olarak pişirilir. Bu ölçüden yaklaşık 15-16 tane kurabiye çıkmaktadır. Bu tarifi http://galeta.tr.gg adresinden aldım fakat ben yarım ölçü kullandım.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!