9 Mayıs 2008 Cuma
ÇAM AĞACI VE KOZALAK TATLISI
Bu tatlı genellikle yılbaşı gününde yapılıyor ve o günede gerçekten çok yakışıyor. işte tarifimiz.
Yarm paket pirinç patlağı
100 gr. margarin
1 paket kare bitter çikolata
2,5 yemek kaşığı bal
1,5 yemek kaşığı kakao
üzerine serpmek için pudra şekeri
Yağ ve çikolatayı derin bir kapta benmari usulü eritiyoruz. Ateşten indirdikten sonra içine bal ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Ardından pirinç patlaklarını ilave edip tekrar karıştırıp, buzdolabında 5-10 dakika donmasını bekliyoruz. Dolaptan çıkardığımız piriç patlağını huni biçimindeki aparata doldurup ters çevrerek servis tabağına alıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip kar görüntüsü yapıyoruz.
Tatlımızı kozalak şeklinde yapmak istersek, pirinç patlaklarını limon sıkacağının iç yüzüne doldurup ters çeviriyoruz. Üzerine susam serpiyoruz. Bu tatlı özellikle yılbaşı sofralarında çok hoş duruyor.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SÜTLÜ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
prınc patlaklarını nerden bulabılırızz?
YanıtlaSilmerhabalar, migros, tansaş kipa gibi marketlerde bulabilirsiniz.
YanıtlaSilTarifinizi denedim.Hem şık,hem lezzetli.Blogumda link olarak sizi kaynak gösteriyorum.Teşekkür ederim.
YanıtlaSilbeğendiğinize sevindim. iyi günler dilerim.
YanıtlaSil