12 Mayıs 2008 Pazartesi
FIS FIS
Kayın validemin fıs fıs adını verdigi bu kahvaltılıklar hem çok lezzeti, hemde yapması çok kolay.
2 bardak un
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ.
Tüm malzemeler karıştırılır. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Merdane ile yarım santim yüksekliğinde açılır ve iki parmak genişliğinde kareler kesilir.
kızgın yağda her iki yüzü pembeleşene kadar kızartılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ VE KAHVALTILIKLAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder