1 Mayıs 2008 Perşembe
ÇİKOLATA SOSLU KURABİYE
Hem yumşacık bir kurabiye hemde nefis çikolata soslu. Ah şu kilo almak derdi olmasa tepsiyi olduğu gibi bitirdim herhalde.
1 paket çikolata sosu
2 bardaktan biraz az süt
1 vanilya
Çikolata sosu, süt ile muhallebi kıvamından biraz koyu pişirilir. Soğumaya bırakılır. Kabuk tutmaması için arada bir karıştırılır. Soğuduktan sonra vanilya ilave edilir.
Yarım paket margarin oda sıcaklığında
1 kaşık yoğurt
Yarım çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 bardak un
Tüm hamur malzemeleri bir kapta karıştırılır. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Bu hamurdan cevizden büyük parçalar koparılarak, avuç içinde yuvarlak bir şekil yapılır. Çikolata sosundan bir tatlı kaşığı hamurun içine koyularak düzgün bir şekilde, hamuru fazla ezmeden kapatılır. Yağlanmış tepsiye sıralanarak 170 derecede beyaz olarak pişirir.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra üzerine kalan çikolata sosu kaşık yardımıyla dökülür.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
KURABİYELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder