2 Aralık 2008 Salı

KARNABAHAR KIZARTMASI


























Kızartma olarak oldukça kalorili oluyor fakat çokda lezzetli oluyor. Zaten lezzetli olan herşey zararlı değil mi?
1 tane orta boy karnabahar
2 su bardağı süt
2 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine
Yoğurt ve ketçap
Kızartmak için
Galeta unu ve sıvı yağ
Karnabaharlar çiçeklerine ayrılıp yıkanır. Kısa bir süre suda haşlandıktan sonra soğuyup suyunun süzülmesi için süzgece alınır. Diğer taraftan, yumurta, süt , un, tuz ve karabiber derin bir kabın içinde blendırla çırpılarak karıştırılır. Suyu süzülen karnabaharlar bir tepsi üzerine sıralandıktan sonra üzerlerine hazırladığımız karışım dökülür. Karnabaharlar alt üst çevrilerek karışımın her tarafına değmesi sağlanır. Tavada yağ kızdırıldıktan sonra karnabaharlarımız önce galeta ununa bulanır sonrada kızgın yağda her iki yüzü nar gibi kızartılır. Kızaran karnabaharlar kağıt havlu üzerine alınıp fazla yağının emmesi sağlanır. Servise çıkartmadan önce üzerlerine yoğurt ve ketçap dökülür. Ketçap çok yakışıyor denemeyenler için önerebilirim.

























AFİYET OLSUN

5 yorum :

  1. Tariflerinizi ve sitenizi cok begendim. Favorilerime ekliyorum. supersiniz.

    YanıtlaSil
  2. Tariflerinizi ve sitenizi cok begendim. Favorilerime ekliyorum. supersiniz.

    YanıtlaSil
  3. Tariflerinizi ve blogunuzu cok begendim. Ege esintili leziz tarifleriniz icin de ayrica tesekkurler...

    YanıtlaSil
  4. valla ben marifetli kadın diye buna derim süpersiniz serpil hanım Allah nazarlardan saklasın (=

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!