18 Aralık 2008 Perşembe

BİSKÜVİ























































Kızıma yerli malı haftası için yaptığım bisküviler.
Yarım paket margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tane yumurta beyazı
1 çay bardağı tepeleme pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 tane vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri mikserle çırpıldıktan sonra kakao hariç diğer tüm malzemeler eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamur ikiye bölünerek yarısına kakao eklenir. İstenilen kalıplarla kesildikten sonra önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 10 dk. pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönderme

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!