16 Aralık 2008 Salı
PATATES OTURTMA
Patatesle sık yaptığım yemeklerden biri daha
3-4 tane orta boy patates
250 gr kıyma
1 tane soğan
3 tane domates
2 tatlı kaşığı salca
Yarım bardak su
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesleri kızartmak için ayrıca sıvı yağ
Biraz kaşar rendesi
Tuz ve karabiber
Patatesler halka halka doğranarak kızartılır, kağıt havlu üzerine alınır. Ayrı bir yerde soğan yağda hafif kavrulur. Üzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. 2 tane domates küp küp doğranır ve o da kıymanın üzerine koyularak, tuz ve karabiberi atılır. Domatesler suyunu biraz çektikten sonra ateş kapatılır. Isıya dayanıklı bir kaba önce patateslerin yarısı sıralanır. Üzerine kıymalı harcın hepsi koyulur ve tekrar kalan patatesler sıralanır. En son kalan domatesde halka halka kesilerek patateslerin üzerine koyulur. Salçamız su ile karıştırıldıktan sonra yemeğimizin üzerine dökülerek bu şekilde 180 derecede domatesler pişene kadar bekletilir. Fırından çıkardığımız yemeğimizin üzerine arzu edilirse kaşar rendelenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇEŞİTLİ YEMEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder