12 Mart 2010 Cuma

KÜP KEK (LOKUM KEK)


























Yaklaşık üç hafta önce yaptığım bir kekti. Yayınlamak şimdi kısmet oldu. Bu keki yiyen herkes çok beğendi. Gerçekten oldukça lezzetli oldu. Kuru kek sevmeyenler için iyi bir alternatif. Oldukça da bereketli. Kızımla birlikte okulun düzenlediği pikniğe giderken yaptım. Yaklaşık 40 parçaya böldüm.
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sos için
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Üzerine
Yaklaşık 2 su bardağı kadar hindistan cevizi
Kek malzemeleri sırasıyla koyulup karıştırılır. Yağlanmış kare yada dikdörtgen fırın kabına koyularak öncede ısıtılmış 170 derecede pişirilir.
Kekimiz pişerken sos malzemesi hazırlanır. Sos için yine tüm malzemeler karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Kek soğuduktan sonra küp küp istenilen miktarda kesilerek önce soğumuş olan sosa her tarafı bandırılıp ardından bir tabağa koyduğumuz hindistan cevizine bulanır.
AFİYET OLSUN

8 yorum :

  1. merhaba dikdörtgen borcamda mı yaptınız acaba ?

    YanıtlaSil
  2. merhabalar, kusura bakmayın şehir dışında olduğum için biraz geç cevaplandırıyorum. ben bu keki kare borcamda yaptım. büyük boy olan kare borcam, dikdörtgende de yapabilirsiniz. şimdiden afiyet olsun diyorum, iyi geceler sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. merhaba tarifleriniz çok güzel yapıp yapıp kilo alıyoruz kilo vermenin tarifide varmı acaba?iyi günler size

    YanıtlaSil
  4. malesef onun tarifi bende yok, olsa ilk uygulayacaklardan biri ben olurdum sanırım günler:) sizede iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  5. tarif tarif gezinirken sizi buldum bu taifinizden başlıyorum. iyi günler..

    YanıtlaSil
  6. Rukiye hanım çok teşekürler. inşallah beğenirsiniz. sizede iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  7. keki yaptım ve annemlere götürdüm. yaptığım diğer kekleren faklı olduğu için beğendiler tadi da güzel oldu. fakat sosa bulamama rağman kuru oldu. bir de dikdörtgen borcam da yaptığım için ince. teşekkürler tarifiniz için. keklerin daha ıslak olması için yapılması gereken nedir bliyor musunuz. bazı kekler çok yumuşak ve kalın oluyorlar. çok beğeniyorum benimkilerse kuru ve ince. özellikle de kuru ne yapmam gerekir??

    YanıtlaSil
  8. keki beğendiğinize sevindim Rukiye hanım. Sanırım ölçü dikdörtgen borcam için az gelmiş olabilir. Kekiniz un miktarının fazla kaçmasında kuru olabilir. Kabartma tozunu bir buçuk pakete çıkarabilir veya az miktarda karbonat ilave ederek biraz daha yüksek kek yapabilirsiniz. keki fırından çıkarttıktan sonra kalıbı ters çevirip üzerine nemli bir bez örterseniz, (15 dk. yerli olur) kekiniz çıkan buharla biraz daha yumşak düşer. umarım yardımcı olabilmişimdir. iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!