25 Mart 2010 Perşembe
HAŞHAŞLI ÇÖREK
Çörekleri tek başına resimlemeyi unuttuğumdan masamızın resmini tekrar yayınlıyorum.
Yine lezzetli ve pastane işi zannedilen bir çörek
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta (birtanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
İçine sürmek için çekilmiş yağlı haşhaş
Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Ele yapışmayan bir hamur hazırlanır. Hamur 2 yada 3 parçaya ayrılır. Her parça hamur oklava ile yarım parmak kalınlığında açılır ve içine haşhaş sürülerek rulo şeklinde katlanır. Diğer hamurlarda aynı şekilde hazırlandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Çörekler soğuyunca verev kesilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder