24 Mart 2010 Çarşamba

KURU İNCİRLİ TATLI




Akşam yemeğinden sonra  tatlı güzel olur. Bir de incirli tatlıysa daha bir güzel olur. İşte tarifimiz.

Kek için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
6 adet kuru incir (küçük küçük doğranmış ve 15-20 dk. suda bekletildikten sonra süzülmüş)

Kekin şerbeti için
2 su bardağı ılık su
1,5 yemek kaşığı nescafe
Yarım su bardağı toz şeker

Muhallebi için
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
50 gr. margarin
1 paket kremşanti

Kek için yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra sırasıyla diğer malzemeler koyulur. İncir en son ilave edilip kaşık ile karıştırılarak yağlanmış kalıba dökülür ve 160 derecede pişirilir.

Şerbet için, şeker ve nescafe ılık suda eritilir, kekin üzerine dökülür. (şerbeti dökmeden önce keki 5-10 dk havalandırın ki hamurlaşmasın.

Muhallebi için, margarin ve kremşanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak muhallebi pişirilir. Ocak kapatılmaya yakın margarin ialeve edilir. Margarin eriyince ateş kapatılır ve muhallebinin ılınması beklenir. Ilınan muhallebinin içine kremşanti ilave edilip mikser ile 10 dk. karıştırılır. Daha sonra muhallebimiz kekin üzerine dökülür ve istenilen malzemeyle süslenir. Oda ısısına gelen tatlımızı buzdolabına kaldırıp en az 3 saat soğumasını bekliyoruz.

AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. şimdi yapmaya başlıyorum kreması fln çok guzel görünüyor..yapıp tattıktan sonrada yorumumu tekrar yazıcam;)ama emınım çok güzeldir...sevgiler

    YanıtlayınSil
  2. incir olduğu zaman ben sık sık yapıyorum, inşallah sizde beğenirsiniz. iyi akşamlar dilerim sevgiler.

    YanıtlayınSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!