18 Mart 2010 Perşembe

HAŞHAŞLI AÇMA

























İçinde haşhaş lezzetiyle yumşacık açmalar.
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 bardaktan 2 parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Yaklaşık 7 bardak un
Üzerine
yumurta sarısı ve susam
İçine
Yağlı çekilmiş haşhaş
Ilık süt, su ve şekerin içinde maya eritildikten sonra tüm hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Yaklaşık 10 dk. sonra hamurdan bir avuç koparılıp merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve uç kısmına 1 tatlı kaşığı haşhaş sürülür. Hamur rulo şeklinde sarıldıktan sonra oklavayla açar gibi uzarılarak uç kısımları birleştirilir. Yağlanmış tepsiye biraz aralıklı sıralandıktan sonra tepside de yaklaşık 15 dk. mayalanması beklenir. Daha sonra üzerine yumurta sarısı ve susam serpilip, önceden ısıtlmamış fırında 8ki ısı yavaş yavaş arttıkça mayalanma daha güzel oluyor. Hatta ikinci tepsiyi koymadan önce de fırının ağzını biraz açık bırakın sıcak hava çıksın diye,) 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!