1 Mart 2010 Pazartesi

GİRDAP KURABİYE



























Yine görüntüsü çok hoş bir kurabiye.
Yarım paket margarin
1 su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Kakao hariç tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Kulak memesi kıvamında bi hamur hazırlanır. Bu hamurdan 1 avuç ayrılır ve buna kakao eklenir. Beyaz hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparılır elde yuvarlatılır ve kakaolu hamurdan küçük bir parça koparılarak beyaz hamurun üzerine yapıştırılıp hamur tekrar elde yuvarlatılır ve yağlanmı fırın tepsisine koyulur. Tüm hamur bu şekilde yapıldıktan sonra önceden ısıtılmış 170 derece 15-20 dk. pişirilir.
AFİYET OLSUN

1 yorum :

  1. merhabalar betül hanım. girdap kurabiye demişsiniz fakat tahinli kurabiye ye yorum bırakmışsınız. ben her ikisinede cevabımı yazayım dedim. bence un miktarını az koymuş olabilirsiniz. margarin çok un az geldiyse yayılma olabilir. çok yumşak bir hamur olmayacak, ele yapışmayacak yani oyun hamuru kıvamından daha sert diyebilirim. inşallah anlatabilmişimdir. toz şekerden kaynaklandığını zannetmiyorum. iyi akşamlar dilerim. sevgiler.

    YanıtlayınSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!