15 Ocak 2009 Perşembe
SUCUKLU KURU FASULYE
2 su bardağı kuru fasulye
1 büyük boy soğan
1-2 tane yeşil yada kırmızı biber
1-2 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Çeyrek kangal küp küp doğranmış sucuk
Fasulyeler bir gece önceden suda bırakılır. Ertesi gün düdüklü tencereye koyulup üzerine 3 parmak geçecek kadar su ile haşlanır, suyu süzülür. Ayrı bir tencerede soğan ve biber kavrulur. Salça iave edilir. Daha sonra fasulyeler koyularak üzerine 2-3 bardak sıcak su koyulup 10-15 dk. kaynatılır. Ateş kapatılmaya yakın sucuklar koyulur ve 2 dk.da sucukların pişmesi beklenerek ateş kapatılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ÇEŞİTLİ YEMEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder