12 Ocak 2009 Pazartesi
BAHARATLI TAVUK
1 tabak tavuk (ben pirzolalık kullandım)
2 tane ince taze soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tavuklar ısıya dayanıklı bir kabın içine koyulur. Taze soğan ince ince kıyıldıktan sonra baharatlar ile birlikte tavuğa ilave edilerek karıştırılır. Aliminyum folyo ile kapatılarak buzdolabında yaklaşık iki saat bekletilir. Ardından aliminyum folyo kaldırılmadan fırına koyulup 200 derece ısıda tavuk eti yumşayana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ET YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder