12 Ocak 2009 Pazartesi
LAHANA TURŞUSU
İşte size kütür kütür bir lahana turşusu tarifi.
Orta boy turşuluk lahana
2 bardak sirke
4-5 tane limon tuzu
3 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
7-8 diş sarımsak
Kavanozu dolduracak kadar su
Ben üç litrelik kavanozda yaptığım için ölçüleri ona göre veriyorum
Lahana irice doğrandıktan sonra kavanozun içine aralarına sarımsaklar koyularak doldurulur. Derin bir kabın içinde, sirke, limon tuzu, tuz, şeker ve bir miktar su ile malzemeler karıştırılır. Daha sonra bu su lahanaların üzerine dökülür. Üzerini kapatacak kadar su ilave edildikten sonra lahananın ortasında bulunan sert bölümüyle üzeri sıkıca kapak yapılır. Ardından kavanozun kapağı kapatılarak kavanoz bir kaç kez alt üst yapılır. Üç dört gün boyunca yine alt üst edildikten sonra yaklaşık on- on beş gün içinde yenmeye hazır hale gelir.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SALATALAR VE MEZELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder