5 Mayıs 2008 Pazartesi

KREVİZ SALATASI

























Yine benim en çok sevdiğim salatalardan biri daha. İçine koyacağınız yarım tavuk göğsü ile de çok nesif olmakta. Böylece kerevizin kokusunu da daha iyi bastırmakta.
Kerevizin büyüklüğüne göre malzemeler değişir. Yaklaşık ölçüleri vermeye çalışayım.

1 kereviz (yaklaşık yarım kilo civarı)
5-6 yemek kaşığı yoğurt
1-1,5 yemek kaşığı mayonez
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz
2 diş sarımsak (ince çekilmiş)
1 çay kaşığı tuz
Süslemek için 4-5 tane ceviz

Kerevizi ister rendeleriz, istersek rondodan geçirerek bir kaseye alırız. Yoğurdun miktarı kerevizi kapatacak kadar olmalı. Yukarıdaki malzemelerin hepsini karıştırırız.
Gögüs eti ile yapacaksak, eti de yine rondodan geçirerek kervizin içine karıştırırız.

Daha sonra servis tabağına alıp ceviz parçalarıyla süsleyerek servis yaparız.

AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. Merhabalar adasim,tüm salata ve meze tariflerin vede tatlilarina baktim cok isime yarayan güzel tarifler,hepsi bir arada ne güzel benim icin,yakinda misafirim gelecek ev ben menü olusturmaya calisiyorum,cok tesekkürler emegin icin,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. rica ediyorum adaşım, dener ve umarım beğenirsin, sevgiler.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!