1 Haziran 2010 Salı

TAHİNLİ KURABİYE






















Herkese merhabalar. Mis gibi tahin kokulu bir kurabiye. Ben kurabiyeye damla çikolata ekleyerek biraz daha zenginleştirmek istedim. Çikolatanın çok yakıştığını söylemeden geçmiyeyim. Denemek isteyenler için işte tarifimiz.
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
1 yumurta
Yarım paket margarin
3 yemek kaşığı susam
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tahin şeker ve yumurta özleşinceye kadar karıştırılır. Ardından margarin bu karışıma yedirilir. Kabartma tozu ve un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurumuza en son susam ve damla çikolata ilave ettikten sonra istenilen şekil verilerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar beyaz olarak pişirilir.
AFİYET OLSUN

2 yorum :

  1. merhabalar,bend dün girdap kurabiyenizi denedim ama çok kötü oldu nedendir bilmem tepside dağıldılar pudra şekerim azdı birazda normal şeker eklemiştim cevap için şimdiden teşekkürler birde un ölçüsü tahmini ne oluyor belirtirmisiniz

    YanıtlaSil
  2. merhabalar betül hanım. girdap kurabiye demişsiniz fakat tahinli kurabiye ye yorum bırakmışsınız. ben her ikisinede cevabımı yazayım dedim. bence un miktarını az koymuş olabilirsiniz. margarin çok un az geldiyse yayılma olabilir. çok yumşak bir hamur olmayacak, ele yapışmayacak yani oyun hamuru kıvamından daha sert diyebilirim. inşallah anlatabilmişimdir. toz şekerden kaynaklandığını zannetmiyorum. iyi akşamlar dilerim. sevgiler.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!