4 Haziran 2010 Cuma
PATATESLİ KEK
İster kek ister börek niyetine yiyebileceğiniz. İster kahvaltıda ister beş çayında sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tarif.
3 büyük patates
2 tane ince taze soğan
Yarım demet maydanoz
İsteğe göre dereotu
Taze soğan yoksa 1 tane ince pırasada koyabilirsiniz
3 yumurta
1 bardak yağ
1 bardak yoğurt
2 bardak tepeleme un
2 tatlı kaşığı tuz
2 paket kabartma tozu karbonatta koyabilirsiniz
Üzerine isteğe göre susam, çörekotu, haşhaş tohumu vs. serpilebilir.
Patatesler küp küp doğranır. Soğan, maydanoz, dereotu ince ince kıyılır. Yumurta ve tuz mikserle bir kapta karıştırıldıktan sonra üzerine yağ,yoğurt, un ve kabartma tozu eklenip karıştırmaya devam edilir. İçine patates ve yeşillikler eklendikten sonra bu karışımı mikser karıştıramayacağı için kaşıkla karıştırma işlemine devam edilir. Yağlanmış fırın kabına dökülen harcımızın üzerine susam ve çörekotu serpildikten sonra 180 derecede içinin çiğ kalmaması için üzeri ve yanları iyice kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
selam yeni blogun hayirli olsun arkadasim
YanıtlaSilOyacım çok teşekkürederim. iyi geceler dilerim. sevgiler.
YanıtlaSil