20 Mayıs 2010 Perşembe
KURU İNCİRLİ TATLI 2 (PDCSE)
Herkese tekrar merhabalar. Daha önce de yaptığım bu incirli tatlıyı bu kez de muhallebisine krem şanti koymadan yaptım. Bu şekilde de çok güzel ve daha hafif olduğunu belirtmek isterim. Krem şanti sevmeyenler bu şekilde de deneyebilirler, fakat krem şanti koymayacaksanız şeker miktarını 1 su bardağı olarak ayarlıyınız.
Kek için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
6 adet kuru incir (küçük küçük doğranmış ve 15-20 dk. suda bekletilmiş)
Kekin şerbeti için
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi için
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
50 gr. margarin
1 paket kremşanti
Kek için yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra sırasıyla diğer malzemeler koyulur. İncir en son ilave edilip kaşık ile karıştırılarak yağlanmış kalıba dökülür ve 160 derecede pişirilir.
Şerbet için, tüm malzemeler karıştırılır, kaynatılmadan kekin üzerine dökülür. (şerbeti dökmeden önce keki 5-10 dk havalandırın ki hamurlaşmasın.
Muhallebi için, margarin ve kremşanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak muhallebi pişirilir. Ocak kapatılmaya yakın margarin ialeve edilir. Margarin eriyince ateş kapatılır ve muhallebinin ılınması beklenir. Ilınan muhallebinin içine kremşanti ilave edilip mikser ile 10 dk. karıştırılır. Daha sonra muhallebimiz kekin üzerine dökülür ve istenilen malzemeyle süslenir. Oda ısısına gelen tatlımızı buzdolabına kaldırıp en az 3 saat soğumasını bekliyoruz.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
MEYVELİ TATLILAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
canım çok teşekkürler ellerine sağlık...
YanıtlaSiltatlın çok değişik olmuş..sevgiler gene beklerim canım...
siteniz mükemmel. tarifler arasında kayboldum her biri birbirinden lezzetli. özellikle kurabiye ve pastalara bayıldım. harika bir iş çıkartmışsınız. tebrikler.
YanıtlaSilsevgili valo queen çok teşekkür ediyorum. beğendiğinize çok sevindim. iyi geceler diliyorum. sevgiler.
YanıtlaSilmerhaba sitenizi çok beğendim tariflerinizin hepsi bir birinden güzeller ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgili ahsen, çok teşekküredyorum. beğendiğinize cok sevindim. iyi akşamlar dilerim sevgiler.
YanıtlaSilHAKLILAR TABİİ BEĞENDİKLERİNİ YAZMAKTA KİM BEĞENMEZKİ:)))))ELLERİNE SAĞLIK SERPİLCİM MUTLU HAFTA SONLARI DİLERİM
YanıtlaSilyaptım hemen hemde:)harıka oldu bayılıdmm aman allahım süperrrr...ellerinee sağlık .buarada diğer yemeklerınede baktım ay hepsi çok guzel ya...hepsini deniycem teşekkürler
YanıtlaSilbeğendiğinize çok sevindim. afiyet olsun diyorum sevgiler.
YanıtlaSilbegendim
YanıtlaSilbegendim
YanıtlaSilbegendim
YanıtlaSilmerhabalar bende muhallebili tatlinizi yapmak istiyorum fakat serbet kaynamadan uzerine dokun demissiniz. o kismi anlayamadim serbeti sogutupmu dokelim veya seker eridikten sonra hemen serbeti.ocaktan alipmi dokeyim detayli anlatirmisiniz tesekurler iyi aksamlar
YanıtlaSilmerhabalar hasan bey, şerbet kaynatılmayacak, ılık su, nescafe ve şeker karıştırılıp şeker ve nescafe eriyinceye kadar karıştırılıp kekin üzerine dökülecek, suyun ılık olmasının sebebi daha çabuk erime olması açısından. ocak üzerinde kaynatmaya gerek olmayan bir şurup. umarım anlatabilmişimidir. iyi günler dilerim.
YanıtlaSilcok tesekur ederim tarifleriniz cokk guzel umarim devami gelir hepsini deneyecegim iyi gunler dilerim
YanıtlaSiliyi aksamlar ben naime E posta adres esime ait ama yazan naime sizde guzel pogaca tarifi olursa paylasmanizi dilerim tatlilariniza baktim hepsi cokk guzel hele mekan tatlisina bayildim hepsini deneyecegim umarim yapabilirim
YanıtlaSil