4 Mayıs 2010 Salı

BARBUNYALI TAZE FASULYE YEMEĞİ


























Biz ailcecek buna mükemmel iki diyoruz. Bu iki sebzeyi bir arada denemeyenler mutlaka denemeli.
Yarım kilo taze fasulye
Yarım kilo barbunya
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
2 tane olgun domates
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Taze fasulye ve barbunya ayıklanıp yıkanır. Barbunyaların üzerini geçecek kadar su koyulup 10 dakika kanatılır ve kararmış olan suyu süzülür. Soğan yemeklik doğranır ve düdüklü tencerede biraz kavrulur. Üzerine taze fasulyeler ve tuz koyularak kavurma işlemine 10 dk. karıştırılarak devam edilir. Ardından barbunyalar taze fasulyelerin üzerine koyulur. 2 bardak suda salça eritilir, domateslerde küp küp doğrandıktan sonra tencereye aktarılır ve bir kaç kez karıştırdıktan sonra kapak kapatılarak yaklaşık 20 dk. orta ateşte pişirilir.
AFİYET OLSUN

1 yorum :

  1. aaa ikisi bir arada çok nefis olmuştur,şifa olsun,serpilcim senin haşhaşlı poğaçalarını yaptım şimdi yayınladım ama senin gibi yapamadım :(((((( haşhaşındanmı acaba diye kendimi avuttum

    YanıtlayınSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!