31 Ocak 2010 Pazar
NARLI KEK
Kekin içinde çıtır çıtır lezzetler seviyorsanız, o zaman bu keki denemelisiniz. Narı tek başına sevmediğim halde, kekin içinde çok lezzetli geldi.
3 yumurta
4 türk kahvesi fincanı şeker
1 çay bardağı yağ
1 çay bardağı yoğurt
4 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bütün ayıklanmış nar
Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra nar hariç tüm malzemeler sırasıyla koyulup karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbının dibine bu karışımdan 5-6 yemek kaşığı dükülüp tabana yaydırılır. (nar tanelerinin dibe çöküp kalıba yapışmaması için)
Ayıkladığımız narların hepsi kalan hamurun içine koyularak kaşıkla çok ezmeden bir kaç kez karıştırılır. Narlı karışımda kek kalıbına döküldükten sonra, önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder