2 Şubat 2010 Salı
GÜL POĞAÇA
Hem yumşacık hemde görüntü olarak hoş bir poğaça. Mayalı olmasıda ekstra bir iştah kabartıyor.
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
2 tane yumurta ( bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek )
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi
Yumuşak peynir veya çökelek kullanılabilir.
Ilık suyun içinde maya ve şeker eritilir. Un hariç diğer malzemeler karıştırılır. Un azar azar dökülerek yumşak kıvamda bir hamur hazırlanır. Hamur mayalanması beklenmeden çay bardağından biraz büyük olacak şekilde yuvarlak olarak açılır. Tam ortasına İç malzememiz koyularak hamur dört köşesinden çok dipten olmayacak şekilde bıçak ile kesilir.
Daha sonra hamurumuzu ister karşılıklı parçalar iç malzemenin üstüne gelecek şekilde isterseniz yanyana olan parçaları birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayabilirsiniz. Fakat peynirin üzerini çok kapatmamaya dikkat edin.
Tüm hamur bittikten sonra tepside 10-15 dakika mayalanması beklenir. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpilir.
Yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı sıraladıktan sonra önceden ısıtılmamış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder