7 Şubat 2010 Pazar
ÇATAL ÇÖREK
Yine çok lezzetli bir çörek
Yarım paket margarin
2 tane yumurta
Yarım paket yaş maya
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için yumurta sarısı ve çörekotu
Tüm malzemeler karıştırılrak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlatılıp uzatılır. Aynı şekilde bir tane daha yapıldıktan sonra bunların uçları birbiri ile birleştirilip, fırın tepsisine sıralanır. Üzerine yumurta sarı sürülüp çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 170 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder