23 Ocak 2010 Cumartesi
KAKAOLU ISLAK KURABİYE
Bugün arkadaşda toplanacağımız için ne yapabilirim acaba diye düşünürken geçen sene bir çok blogda gördüğüm bu ıslak kurabiyeyi denemek istedim. Tadı gerçekten çok güzel oldu. Tarifi aldığım site, http://ninomutfakta.blogspot.com Nihan arkadaşıma paylaşımı için çok teşekkürederim. Denemek isteyenler için işte tarifimiz.
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Şurup için
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Öncelikle kurabiyenin şurubu yaklaşık 1 saat önceden hazırlanır. Şurup kaynatılır, koyulaşınca ateş kapatılarak şurubun oda ısısına gelmesi beklenir. Daha sonra buzdolabına koyularak şurup iyice soğutulur.
Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak ele yapışmayan kıvamda bir hamur hazırlanır. Hamurumuzdan cevizden az büyük parçalar koparılarak elde yuvarlatılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanarak, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk. pişirilir. Fırndan çıkardığımız kurabiyeler soğuk şuruba önlü arkalı batırılarak çıkarılır ve bir tepsiye sıralanır. Buzdolabına kaldırılan kurabiyemiz ertesi gün süslenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
KURABİYELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder