28 Aralık 2012 Cuma

TATLI

Herkese merhabalar ve hayırlı cumalar dilerim. Tatlıya isim bulamadım. Yeni yıla az kaldı ve gelen misafirlerinize yapabileceğiniz güzel bir tatlıyla hafta sonuna girmek istedim. O zaman yeni yıl tatlısı diyebiliriz. Tatlımız da gelen misafirler tarafından çok beğenildiği için gönül rahatlığıyla sizlerle paylaşmak istedim. Tarifimiz şöyle. 1 su bardağı sıvı yağ. 1 su bardağı yoğurt. Yarım su bardağı şeker. 1 paket vanilya ve kabartma tozu. Alabildiği kadar un. Üzeri için. 5 yemek kaşığı irmik. 2 yemek kaşığı tane haşhaş. Şerbet için 3 su bardağı şeker. 3,5 su bardağı su Öncelikle şerbet hazırlanır, şeker ve su biraz yoğunlaşana kadar kaynatılıp soğumaya bırakılır. Hamur malzemeleri karıştırılıp ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılıp istenilen şekil verilir. İrmik ve haşhaş bir kapta karıştırılır, şekil verdiğimiz hamur bu irmikli karışıma bulanarak fırın tepsisine sıralanır. Yaklaşık 170 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir. Pişen hamurumuzun yoğun sıcaklığı gidince üzerine soğumuş olan şerbetimiz dökülür. AFİYET OLSUN

8 yorum :

  1. Günaydın canım, şerbetli tatlıları seviyorum bende ,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık,nefis bir tatlı olmuş...

    YanıtlaSil
  3. Tatlı olsun yeter ki adı mühim değil..
    Canım nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çok iyi fikir Serpilcim, ellerine sağlık canım.. Ev halkına sevgiler, selamlar ve mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
  6. Serpil Hanım merhabalar,tatlınız çok lezzetli görünüyor,ben ara ara sizi ziyaret eden sessiz izleyicilerinizdendim,artık bende blog açtım tasarım işlerim kaldı ama yayın yapıyorum,izleyiciniz oldum,sizde benim izleyicim olursanız çok memnun olurum sizi davet ediyorum sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Hey I know this is off topіc but I was wondering if you knеw of аnу ωidgets
    Ӏ cоuld aԁd to my blοg thаt automatically twеet my
    nеweѕt twittеr updatеs.
    I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

    My web blog: proyectok.com
    My website :: nanyang technological university ntu

    YanıtlaSil
  8. A person necessarily lend a hand to make sеverеlу articles I'd state. That is the first time I frequented your web page and so far? I amazed with the research you made to create this particular submit amazing. Magnificent task!

    Look at my webpage; pregnancy belly fat
    My blog :: iron in pregnancy

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!