27 Şubat 2012 Pazartesi

KREMALI MANTAR ÇORBALI TAVUK


Herkese güzel bir akşam diliyorum. Yaklaşık 9 sene önce yanlışlıkla yaptığım bir tarifti bu. Marketten kremalı mantarlı makarna sosu alacağıma kremalı mantar çorbası almış ve 'yapacak birşey yok birde böyle deneyelim bakalım' dediğim ve hatta misafirlerime ikram ettim bir yemek oldu. Misafirlerim tarafından da gayet beğenilmişti. Geçen gün aklıma geldi bu tarif, bu kez bilerek alınmış bir hazır çorbayla tekrar yaptım aynı tarifi. Sos olarak çok güzel oluyor fakat tavuğun but yada incik tarafından olursa daha lezzetli olacağına eminim. Daha önceki yaptığım İncikti ve tavukları küp küp doğrayıp sosa karıştırmıştım. Bu kez tavuğun göğüs kısmından yaptığım için tavuk biraz sosa göre yavan kaldı diyebilirim. Denemek isteyenler için tarifimiz şöyle.
1 paket but yada incik
1 paket kremalı mantar çorbası
3 su bardağı su
Tuz

Tavuklarımızı yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup ve yeteri kadar tuz atıp tavukları haşlıyoruz.
Sos için. Bir tencereye 3 su bardağı su koyup içine çorbamızı boşaltıyoruz ve kısık ateşte kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Servis yapmadan önce tavuklarımızın üzerine sıcak sosumuzdan gezdiriyoruz.
AFİYET OLSUN

7 yorum :

  1. ıımmmm nefis birşeye benziyor
    hazır çorbaları pek tutmam ama sos olarak güzel görünüyor
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. serpilcim ellerine sağlık canım
    mmm harika
    muhabbetle kal
    :))

    YanıtlaSil
  3. Yanında pilav ve salatayla müthiş üçlü olmuş..
    Ellerine sağlık canım..
    Nefisssler..

    YanıtlaSil
  4. harikasınız. bayıldım buna, ilk fırsatta yapmak istiyorum ellerinize sağlık:))) bende bloğuma beklerim http://fatoscatadlar.blogspot.com sevgiler.....

    YanıtlaSil
  5. Değişik bir fikir =) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Nefis görünüyor. Süper fikir. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Baktığım pişi tarifi yazıları içinde en anlaşılır olanı sizin tarifiniz. Pişi nasıl yapılır diye merak edenler mutlaka bu tarifi denesin başarılı olacaklarına eminim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!