19 Şubat 2012 Pazar

YALANCI BEYTİ SARMA


Herkese merhabalar, güzel bir pazar akşamı diliyorum. Resimlerimi gezerken neredeyse geçen sene yaptım bir yemeğin resmi geçti elime. Biz çok severek yemiştik, deneyenler de inşallah beğenirler.
1 paket lavaş
Yarım kilo kıyma
1 tane soğan
1 su bardağı galeta unu yada rondodan geçirilmiş ekmek
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kuru nane
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı kadar su
Arzuya göre 5-6 dal maydanoz.
Köftelik malzemeler güzelce yoğrulur. Altı parçaya bölünür.

Birer parmak kalınlığında lavaşın içine sarılacak uzunlukta şeritler yapılarak fırın tepsisine sıralanır.

Fırında 180 derecede pişirilir.
Sos için
Yoğurt (istediğiniz miktarda)
Ayrıca tavaya 1 yemek kaşığı salça koyun 1 çay badağı su ekleyerek salçayı biraz kavurun.
Pişen köfteleri lavaşın içine sarıyoruz iki parmak kalınlıkta verev kesip servis tabağına alıyoruz. Üzerine salçalı sostan döküp yanına yoğurt koyup sıcak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN

8 yorum :

  1. ellerine sağlık canım
    leziz olmuş
    muhabbetle kal.
    :)))

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyorlar, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. Süper bir görüntü ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. çok nefis bir sunum olmuş ,çok beğendim canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. evde yapma da başka bir güzel olmuş canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. resim süper canım eminim lezzetide öyledir ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Beyti kebabini cok severim bende hep evde yapiyorum yurt disinda oldugum icin istedigimiz gibi disarda yiyemiyoruz ama seninkiler baya bi istah acici gorunuyor,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  8. Hafta sonu deniyeceğim çok güzel bi tarif ellerine sağlık bayıldım.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!