31 Aralık 2010 Cuma

YENİ YIL KURABİYELERİ

























Herkese günaydın. Bugün yılın son günü. Her biten yıl biraz hüzünlendirse de gelecek yeni yıla büyük bir sevinç ve umutlarla giriyor insan. Bende herkesin yeni yılını kutluyor ve herkese önce sağlık sonra kalbinden geçen tüm dileklerinin gerçek olmasını diliyorum.
Dün akşam kızımın sınıf arkadaşları için kurabiye yapmak istedim. Kızım kalıplarını seçti ve damla çikolatalı olmasını rica etti. Bende emir demiri keser diyerek hazırlıklara başladım.

























Hamuru iki ölçüden yaptım. Sınıfa gönderilecekeleri hazırladıktan sonra kalan hamurdan da ayrıca kurabiye tasarladım. Bu kurabiyeyide bugün nasipse arkadaşıma kahve içmeye gideceğim. Kahvenin yanında böyle yarısı çikolata kaplamalı bir kurabiye iyi gider diye düşündüm. Gelelim kurabiye tarifimize. Dediğim gibi ben 2 ölçüden yaptım. İki ölçüden yaklaşık 80 adet kurabiye çıkmakta. Tabi hamurun ince yada kalın tutulmasıda durumunda adet değişebilir. Dilerseniz ölçüyü yarıyada indirebilirsiniz.
1 paket margarin (oda ısısında )
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
2 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı pudra şekeri
4-5 su bardağı un
1 paket vaniya
Margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve nişasta mikser ile krema kıvamına gelinceye dek çırpılır. Daha sonra vanilya eklenir. Mikserle çırpma işlemi sona erince un yavaş yavaş hamura yedirilir ve bir yandan el ile yoğrulur. Hamur kıvamı kulak memesinden biraz daha sert olmalıdır. O yüzden un miktarını hamurunuzun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Hamur hazır olduktan sonra istenilen kurabiye kalıplarıyla kesilir, süslemesi yapılır önceden ısıtılmış 170 derecede 12-15 dk. kadar beyaz olarak pişirilir. Fırından çıkınca yumşak olabilir durdukça sertleşecektir. Hamurumuzun şekli bozulmaması için kabartma tozu kullanmıyoruz.
AFİYET OLSUN

8 yorum :

  1. Çok güzel görünüyor kurabiyeler, elinize sağlık. Mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
  2. Her yeniyıl bir başka güzel.. 2011 yeniyıl sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatsın. Yeniyıl ınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  3. ° • ♫ "Happy MMXI !!!...
    °º ♫°° ♫♫ Feliz Ano Novo!!!!...
    ° ·. •*• ♫

    Bj♥s
    Brasil °º♫
    °º
    ° ·.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuşlar ellerine sağlık ,iyi seneler diliyorum ...

    YanıtlaSil
  5. canım kurabiyeler çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Sağlıklı ve güzel bir yıl dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Serpilcim, ellerine sağlık, mutlu yıllar canım..

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık...enfesss görünüyorlar...

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!