16 Aralık 2010 Perşembe

KAŞIK TURŞUSU


























Herkese güzel bir akşam dilerim. Yazın yaptığım, bugün fotoğraflayıp yazabildiğim bir tarif. Aslında bu turşu dolmalık biberin içine koyulunca daha güzel oluyor fakat bende neredeyse turşu malzemelerin bitme zamanında yaptığım için dolmalık biberin de son zamanına gelince bibersiz yapmak zorunda kaldım. Bu şekilde de adı üstende kaşıkla yiyerek de güzel oluyor. Ben içine koyduğum malzemeleri yazayım isteyen eklemeler veya çıkarmalar yaparak bu turşuyu hazırlayabilirler.
1 kilo havuç
1 tane lahana. ( mor lahana tarzında turşuluk olan lahanadan)
1 kilo kornişon
1 büyük acur
1 kilo kelek
1 kilo kımızı etli biber
1 kilo yeşil domates
10 diş kadar sarımsak
Tüm malzemeler küçük küçük doğrandıktan sonra turşu kavanozlarına doldurulur. Ben 3 litrelik kavanozlardan 2 tane doldurdum. 6 litre kavanoz için her bir litreye 2 su bardağı kadar sirke ve 2 tepeleme yemek kaşığı tuz olacak şekilde ayrı bir yerde suyunu hazırladım. Ayrıca içine toz halde bulunan limon tuzundan 1 tepeleme yemek kaşığı koyduktan sonra eriyinceye kadar karıştırdım. Daha sonra bu karışımı bardak ölçüsüyle her iki kavanoza paylaştırıp üzerine su ilave ettim. Turşunuz 10 gün içinde olmazsa 2-3 yemek kaşığı daha tuz ilave edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

10 yorum :

  1. Serpilcim iyi akşamlar ellerine sağlık turşuda nefis olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ay ne biçim ağzım sulandı, çeneme ağrı girdi birden :)))
    Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Serpilcim, bunlar cam gibi nefis duruyorlar. Böyle ufak ufak bayılırım ben de..Ellerine sağlık canım, kokusu burnuma geldi..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. nasıl severim turşu!! biz de turşu bildim bileli evde yapılır karışık, lahana, patlıcan-biber içinde, fasülye,bamya akla ne gelirse turşusunu kurar babam... ev yapımının yeri başkadır! afiyetler olsun size...

    YanıtlaSil
  5. çok lezzetli görünüyor

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık turşuyu çok severim çok da güzel görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. çok lezzetli olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerine saglik canim, cok guzel gorunuyorlar.

    YanıtlaSil
  9. hem kolay hemde harika bir tarif olmuş..ben daha hiç turşu yapmadım.inş seneye bende yaparım...

    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Turşumu yapmıştım, yapmadan önce görseydim bu şekilde kurardım. Servisi de pek kolay olurdu böylece:)) Ben de akşama turşularımı bu şekilde doğrayarak servis edeceğim. Görüntüsüne bayıldım çünkü.
    Ellerinize sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!