16 Aralık 2010 Perşembe
KAŞIK TURŞUSU
Herkese güzel bir akşam dilerim. Yazın yaptığım, bugün fotoğraflayıp yazabildiğim bir tarif. Aslında bu turşu dolmalık biberin içine koyulunca daha güzel oluyor fakat bende neredeyse turşu malzemelerin bitme zamanında yaptığım için dolmalık biberin de son zamanına gelince bibersiz yapmak zorunda kaldım. Bu şekilde de adı üstende kaşıkla yiyerek de güzel oluyor. Ben içine koyduğum malzemeleri yazayım isteyen eklemeler veya çıkarmalar yaparak bu turşuyu hazırlayabilirler.
1 kilo havuç
1 tane lahana. ( mor lahana tarzında turşuluk olan lahanadan)
1 kilo kornişon
1 büyük acur
1 kilo kelek
1 kilo kımızı etli biber
1 kilo yeşil domates
10 diş kadar sarımsak
Tüm malzemeler küçük küçük doğrandıktan sonra turşu kavanozlarına doldurulur. Ben 3 litrelik kavanozlardan 2 tane doldurdum. 6 litre kavanoz için her bir litreye 2 su bardağı kadar sirke ve 2 tepeleme yemek kaşığı tuz olacak şekilde ayrı bir yerde suyunu hazırladım. Ayrıca içine toz halde bulunan limon tuzundan 1 tepeleme yemek kaşığı koyduktan sonra eriyinceye kadar karıştırdım. Daha sonra bu karışımı bardak ölçüsüyle her iki kavanoza paylaştırıp üzerine su ilave ettim. Turşunuz 10 gün içinde olmazsa 2-3 yemek kaşığı daha tuz ilave edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SALATALAR VE MEZELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Serpilcim iyi akşamlar ellerine sağlık turşuda nefis olmuş sevgiler.
YanıtlaSilAy ne biçim ağzım sulandı, çeneme ağrı girdi birden :)))
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
Serpilcim, bunlar cam gibi nefis duruyorlar. Böyle ufak ufak bayılırım ben de..Ellerine sağlık canım, kokusu burnuma geldi..Sevgiler..
YanıtlaSilnasıl severim turşu!! biz de turşu bildim bileli evde yapılır karışık, lahana, patlıcan-biber içinde, fasülye,bamya akla ne gelirse turşusunu kurar babam... ev yapımının yeri başkadır! afiyetler olsun size...
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Ellerinize sağlık turşuyu çok severim çok da güzel görünüyor.Sevgiler.
YanıtlaSilçok lezzetli olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilEllerine saglik canim, cok guzel gorunuyorlar.
YanıtlaSilhem kolay hemde harika bir tarif olmuş..ben daha hiç turşu yapmadım.inş seneye bende yaparım...
YanıtlaSilellerine sağlık..
Turşumu yapmıştım, yapmadan önce görseydim bu şekilde kurardım. Servisi de pek kolay olurdu böylece:)) Ben de akşama turşularımı bu şekilde doğrayarak servis edeceğim. Görüntüsüne bayıldım çünkü.
YanıtlaSilEllerinize sağlık arkadaşım.