7 Ekim 2010 Perşembe

HAŞHAŞLI REVANİ

























Herkese tekrar merhabalar diyorum. Ben sizleri çok ziyaret edemiyorum, farkındayım lütfen kusura bakmayın. Haşhaşlı revani benimde ilk denemem gerçekten çok lezzetli bir tatlı oldu. Denemek isteyenler için tarifimiz şöyle.
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
Yarım su bardağı tane haşhaş(yoğun haşhaş tadı isteyenler 1 su bardağıda koyabilirler)
1 paket kabarma tozu ve vanilya
Şerbet için
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şeker yoğun kıvam alana kadar kaynatılır, ateş kapatılmaya yakın limon suyu eklenir ve şerbetimiz soğumaya bırakılır.
Keki için tüm malzemeler sırayla karıştırıldıktan sonra 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Kekimizin yoğun sıcağı gittikten sonra yaklaşık 15 dk. sonra şerbet ilave edilir. Tatlımız tamamen soğuyup kıvam aldıktan sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN

7 yorum :

  1. Ne kadar hos olmus, su sunumun guzelligine bakar misiniz. Ellerine saglik.

    YanıtlayınSil
  2. Nefis görünüyor,ayrıca çok güzel bir sunum olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  3. Çok güzel görünüyor,haşhaşı severim ve tatlıya da tuzluya da yakıştırırım.
    Ellerine,gönlüne sağlık canım.
    Sevgilerimle

    YanıtlayınSil
  4. serpil farkı! haşhaşlı revaniyi işte bu hale getirir:))) harikasın

    YanıtlayınSil
  5. canım bilirim bu tadı çok severim ellerine sağlık
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  6. Olá, amiga!♥
    ♥ Deliciso, nutritivo... e saudável!...
    Bom fim de semana!♥
    Beijinhos.
    ♥♥ Itabira que hoje completa mais uma primavera...
    Brasil ♥♥

    YanıtlayınSil
  7. bende yaparım bizim evdede çok sevilir
    ellerine sağlık harika görünüyor canım
    mutlu mutlu haftalar dilerim:))))

    YanıtlayınSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!