27 Eylül 2010 Pazartesi
GÜVEÇTE TAVUK
Herkese güzel bir hafta diliyorum. Hafta sonu yaptığım bu nefis yemeği sizlerlede paylaşmak istedim. Güvecin lezzeti zaten herzaman farklı özellikle odun ateşinde olursa daha bir lezzetli oluyor ama ev ortamında da ağır ateşte pişirince biraz da olsa o nefis lezzeti yakalamak mümkün. İşte benim güveçte tavuk tarifim.
6 parça kadar şişlik tavuk veya baget
1 tane büyük soğan
6-7 tane yeşil biber
3-4 tane olgun domates
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz, kekik ve biraz karabiber
3 bardak su
Tavuklar yıkandıktan sonra bütün halde güvecin tabanın koyulur. Soğan ve domatesler halka halka doğranır. Tavuğun üzerine soğanlar ikiye bölünmüş biberler, sarımsaklar ve halka şeklinde doğranmış domatesler koyulur. Salça suda eritilerek ilave edilir ve en son tuz ve baharatlar ilave edildikten sonra güvecin kapağı kapatılır.
Bir çorba kasesinin yarısına kadar un koyup 2-3 yemek kaşığı su ilavesiyle lastik kıvamında bir hamur hazırlanır.Hamurla güvecin kapağının etrafı kapatılır fakat bir-iki parmak kadar hava alması için boşluk bırakılır.
Ocağın kahve gözünde yemeğimiz yaklaşık 2 saat kadar pişirilir.Pişen yemeğimizi açarken bıçağın ucuyla hamuru sıyırın ve güvecide yıkarken 15-20 dk suda bekletirseniz hamur hemen çıkacaktır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ET YEMEKLERİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Nefis görünüyor,ellerine sağlık gülüm..
YanıtlaSilKendi harika sunumu ayrıca harika ,ellerine sağlık.
YanıtlaSilşu güvecin verdiği nefis tada nasıl hayır denir ,enfes olmuş ellerine sağlık ...
YanıtlaSilAyyy canımm,tavuğu çok severim ben,inan görünce ağzım sulandı :) deyim olarak değil ciddi ciddi:) ellerine,emeğine sağlık,güvecine uzun ömür diliyorum..şifa olsun inş..sevgiler..
YanıtlaSilSu guvec harika bisi, ellerine saglik cok hos gorunuyor.
YanıtlaSilSerpilcim muhteşem bir görüntü ellerine sağlık ba
YanıtlaSilyıldım sevgiler.
♥ Olá, amiga!
YanıtlaSilPassei para conhecer seu cantinho... e encontrei essa receita maravilhosa!!!♥♥
Seu blog está lindo, organizado e agradável...♥
Você é muito talentosa.
Boa semana!♥
Beijinhos.
♥Itabira
Brasil♥♥
BECERİKLİ SERPİLCİM,BU USULÜ YAŞLILAR BİLİR VE UYGULAR SEN DE MAŞALLAH BU HARİKA LEZZETİ YAPANLARDANSIN ELİ ÖPÜLESİ:)))))
YanıtlaSilHAYIRLI CUMALAR SEVGİLER
serpilcim benim yorum kaybolmuş:))
YanıtlaSilayrıca sen 33 yaşındasın hem de en güzel yaştasın ben ise 33 yıllık evliyim:))))) kim yaşlıymış?????????
selammm,sizin kıymalı kaşarlı patlıcan tarifinizi bulamıyorum.bloğunuz harkulade.elleriniz dert görmesin............
YanıtlaSilselam ben güvecimi yeni aldım.pişirmeden önce güveç için yapmam gereken ne var acaba.elinize sağlıkkkkk
YanıtlaSilmerhabalar, güvecinizi öncelikle bir pide salonuna götürürseniz güveciniz için gereken işlemi yapacaklardır. iyi geceler dilerim.
YanıtlaSilçok tşk ederim selamlar
YanıtlaSil