9 Eylül 2010 Perşembe

BALPARMAK TATLISI ( HAYIRLI BAYRAMLAR )



























Herkesin mübarek ramazan bayramını kutluyorum. Daha önceden yapmış olduğum bu tatlı ile herkesin bayramını kutlamak istedim.
Hem lezzetli hemde hafif bir tatlı. Aslında görüntü olarak parmak şeklinde ince olması gerekiyor fakat tatlının kırılgan bir yapısının olmasından dolayı ben biraz daha geniş tutup çatala daha gelebilir bir halde şekil verdim. Eğer yapıp yerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. İşte tarifimiz
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
Yaklaşık 1 su baradağı irmik
Şerbet için
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır. Soğuması için bir kenara alınır.
Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır.( normalde hamur sıvı yağın içine bandırılıp çıkarılıyor ki irmiği daha iyi tutsun diye fakat ben çok yağ çekmemesi açısından böyle yaptım)Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır. Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var. Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür.

























AFİYET OLSUN

10 yorum :

  1. Tatlınız nefis görünüyor ,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bu tatlıyı çok sevdim,deneyeceğim.ellerinize sağlık olsun!

    YanıtlaSil
  3. ben bu tatlıyı bir komsumda yedim mükemmel bir tatlı sizdende tarifini aldım deneyeceğim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. umarım beğenirsiniz, bende cok seviyorum bu tatlıyı. güzel bir gün dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. merhaba canım...ben bu tatlıyı bayramda yaptım ve çok beğendik .tarifi tekrar almak için geldim.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. tarifinizi çok begenerek yapıyorum teşekkür ederim. tatlı şerbetin için de nekadar kalmalı

    YanıtlaSil
  7. merhabalar. tatlı hemen hemen şerbetin tamamını çekiyor, bir tanesinin tadına bakın eğer yeterince şerbetini çekmiş ise ve hala şerbet tepside var ise ozaman tatlıyı başka bir yere alabilir veya şerbeti süzebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  8. Çok pratik ve lezzetli bir tatlı

    YanıtlaSil
  9. Evet pratik vede çok lezzetli :)

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!