20 Eylül 2010 Pazartesi
PATATESLİ LORLU BÖREK
Pazar kahvaltısı için yaptığım hem lezzetli hem pratik bir börek. Daha öncede yaptığım bu böreğin içine bu kez hem patates hemde lor peyniri koyarak denedim. Her ikside çok lezzetli oldu.
2 tane orta boy patates
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta
1 su bardağı kadar lor peyniri
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz ve karabiber
Üzeri için kırmızı toz biber, çörek otu, susam vs.
Patatesleri soyup rendeleyin. Bir kapta yumurtaları kırıp tuz ile biraz çırpın. Sıvı yağ, yoğurt, patates ve lor ekleyip karıştırın, en son üzerine un, karabiber ve karbonat ekleyerek kaşıkla karıştırarak koyu kıvamda bir hamur elde edin. Borcamı yağlayın ve hamuru döküp üzerini düzeltin. En son istediğiniz süsleme malzemesini serpip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ VE KAHVALTILIKLAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Çok güzel olmuş canım,ellerine sağlık..Ayrıca zeytinler de çok cici duruyolar :) onları da sen yaptınsa bravo diyorum..Yapmadınsa da :) Mutlu haftalar diliyorum,sevgiler..
YanıtlaSilOHHH Mis gibi bir börek,ellerine sağlık.
YanıtlaSilHimmmm nefis gorunuyor, ellerine saglik.
YanıtlaSilSerpil'cim mutlu haftalar ellerine sağlık hari
YanıtlaSilka görünüyor sevgiler.
nasılda canım çekti şimdi ,ellerine sağlık ,nefis gözüküyor :)
YanıtlaSilteşekküredrim arkadaşlar. çok sağolun. hepinize sevgiler.
YanıtlaSileline sağlık pul biberli harika bir lezzet benim de çook eski ölçülerimdendir:) şifalar olsun inş, sevgiyle kal canımm
YanıtlaSilsüper görünüyor
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık
Serpilciğim, böyle yufkaya ihtiyaç duyurmayan tuzlulara bayılıyorum. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSil