20 Eylül 2010 Pazartesi

PATATESLİ LORLU BÖREK



















Pazar kahvaltısı için yaptığım hem lezzetli hem pratik bir börek. Daha öncede yaptığım bu böreğin içine bu kez hem patates hemde lor peyniri koyarak denedim. Her ikside çok lezzetli oldu.
2 tane orta boy patates
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta
1 su bardağı kadar lor peyniri
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz ve karabiber
Üzeri için kırmızı toz biber, çörek otu, susam vs.
Patatesleri soyup rendeleyin. Bir kapta yumurtaları kırıp tuz ile biraz çırpın. Sıvı yağ, yoğurt, patates ve lor ekleyip karıştırın, en son üzerine un, karabiber ve karbonat ekleyerek kaşıkla karıştırarak koyu kıvamda bir hamur elde edin. Borcamı yağlayın ve hamuru döküp üzerini düzeltin. En son istediğiniz süsleme malzemesini serpip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN

9 yorum :

  1. Çok güzel olmuş canım,ellerine sağlık..Ayrıca zeytinler de çok cici duruyolar :) onları da sen yaptınsa bravo diyorum..Yapmadınsa da :) Mutlu haftalar diliyorum,sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. OHHH Mis gibi bir börek,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Himmmm nefis gorunuyor, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. Serpil'cim mutlu haftalar ellerine sağlık hari
    ka görünüyor sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. nasılda canım çekti şimdi ,ellerine sağlık ,nefis gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  6. teşekküredrim arkadaşlar. çok sağolun. hepinize sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık pul biberli harika bir lezzet benim de çook eski ölçülerimdendir:) şifalar olsun inş, sevgiyle kal canımm

    YanıtlaSil
  8. süper görünüyor
    ellerine emeklerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. lezzetli somunlar,serap24 Eylül 2010 00:19

    Serpilciğim, böyle yufkaya ihtiyaç duyurmayan tuzlulara bayılıyorum. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!