18 Ekim 2010 Pazartesi
GARNİTÜRLÜ PATATES SALATASI
Herkese güzel, keyifli, sağlıklı bir hafta diliyorum. Geçen hafta çok sevdiğim arkadaşlarım geldi. Muhallebili kek, poğaça ve böyle bir satala yaptım. Salatayı bende ilk defa denedim ama hepimiz çok beğendik. Süzme yoğurt sevenler süzme yoğurt kullanırsa sanki daha kıvamlı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü keserken yoğurt akma yapabiliyor. Onun dışın lezzet olarak çok güzeldi. İşte tarifimiz.
Yaklaşık 10 tane ortaboy patates
2-2,5 su bardağı kadar yoğurt
3-4 diş sarımsak
Garnitürü hazır kullanacaklar için 1 kutu az gelebiliceği için 2 kutu garnitür. Benim malzemem olduğu için evde kendim yaptım.
3-4 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Patatesleri soyup biraz irice küp küp doğrayın ve haşlayın. Haşlandıktan sonra içine tuz ilave ederek püre yapın. Kullanacağınız borcama düzgün bir şekilde yayın ve üzerine düzeltin. Yoğurda sarımsak ve biraz tuz ilave ederek çırpın. Aynı şekilde soğumuş olan patateslerin üzerine yayın ve düzeltin. Son olarak garnitürü mayonezle ve tuz karıştırdıktan sonra yoğurtdun üzerine yayın. Borcama yerleştirme işlemini servis yapmadan 10 dk. önce yaparsanız yoğurdunuz sulanmamış olur.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
SALATALAR VE MEZELER
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Bayilirim ben boyle patatesli salatalara. Cok guzel gorunuyor, ellerine saglik.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık sunum harika olmuş öpüyorum.
YanıtlaSilyaptığın her şey mükemmel, salataların hele pastalarının hayranıyım aslında ben senin hayranınım galiba:)
YanıtlaSilsevgilerimle ALLAHa emanet olasın
Her türlü salataya bayılırım. Bir de bol yoğurtlu olursa. ellerinize sağlık, çok lezzetli ve güzel görünüyor.
YanıtlaSilSerpilcim, her yemeği resim gibi yapıyorsun. Yine döktürmüşsün maaşallah..Ellerine sağlık, selamlar canım..
YanıtlaSilOyyy, şahane görünüyor! :)))
YanıtlaSil