13 Haziran 2010 Pazar

ETLİ BİBER DOLMASI























Uzun süredir yapmadığım ve çok özlediğimiz biber dolması. İster sade ister etli olsun her ikisinide çok severek yiyoruz. Mutlaka herkesin bildiği bir tariftir ama bende yayınlamak istedim. İşte benim etli biber dolması tarifim.

10 tane dolmalık biber. İsteseniz benim gibi yanında kırmızı biberde severseniz ondanda çeşit ve renkli durması için doldurabilirsiniz.
200-250 gr kadar kıyma
Biberler orta boy ise her bir dolmalık biber için 1 yemek kaşığı pirinç. Benim biberler baya baya dev gibi olduğundan ben 2 yemek kaşığı pirinç kullandım.
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tane orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
2 tane olgun domates. Ayrıca üzerine kapak yapmak için 1-2 tane domates
Çeyrek demet maydonoz
Dere otu sevenler ondan da koyabilirler.
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 su bardağı kadar sıcak su
Dolmalık biberler üzeri bastırılarak sapları çıkarılır. çekirdekleri çıkarılır yıkanır ve ters cevrilerek suyunun süzlmesi için bekletilir.





















Soğan sıvı yağda suyunu bırakana kadar kavrulur. Ardından salça ilave edilerek bir kaç kez karıştırılır. Son olarak kıyma ilave edilerek kıymanın rengi değişene kadar kavrulur.






















Piriçler yıkanıp süzüldükten sonra kavrulmuş olan soğanlara ilave edilir. 2 tane domates rendelenir, maydanozlar ince ince kıyılır tuz ve baharatlar da ilave edildikten sonra tüm malzemeler birbiriyle iyice karıştırılır.




















İç harcımız biberlerin üzerinde yarım parmak boşluk kalacak şekilde doldurulduktan sonra domates ile biberlerin ağzı kapatılır. Biberler geniş bir tencereye dik olarak sıralandıktan sonra üzerlerine biraz tuz serpilir. Tencerenin kenarından sıcak su biberlerin ortasına gelecek kadar dökülür. Su kaynamaya başladıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler şişene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

5 yorum :

  1. of of nefis görünüyor çocukluğumdan beri çok severim eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. görüntü muhteşem :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  4. Tarifinizi denedim,gerçekten çokkk güzel oldu.Ben ince bulgur ve yenibaharda katarım etli dolma yaparken bu kez bulgur katmadım ve tarifinize ek olarak 1 çay kaşığı yenibahar kattım...Süperdi,artık takipçinizim :)

    YanıtlaSil
  5. Beğendiğinize sevindim afiyet olsun. bende bir daha ki sefere yeni bahar katacağım. öneriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!