17 Haziran 2010 Perşembe

BOL ÇİKOLATALI PASTA
























Öncelikle herkesin Regaip kandilini kutluyorum. Allah bu güzel günleri tekrar göstermek nasip etsin inşallah.
İşte bu tam benim tarzım olan yoğun çikolata tadında bir pasta.
5 yumurta
4 fincan şeker
1 fincan su
4 fincan un
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Pasta kremesı ve kremşanti.
Tüm hamur malzemeleri çırpıldıktan sonra 170 derecede pişirilir. Soğuduktan sonra pasta ikiye bölünerek süt ile ıslatılır. Pasta kreması üzerindeki tarife göre hazırlanarak pastanın arasına sürülür. Kremşanti ile kaplanır. Bitter kuvertür çikolata rendelenerek pastanın üzeri kaplanır.
AFİYET OLSUN

5 yorum :

  1. Serpil'cim harika görünüyor. Ellerine sağlık cnm. Hayırlı kandiller diliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. pratik ve leziz tam benlik olmuş bu
    ellerine sağlık canım
    hayırlı kandiller
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Hayirli kandiller canim.
    Pasta da sahane olmus, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. nefis bir pasta olmuş elinize sağlık,kandiliniz mubarek olsun :)

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkürler arkadaşlar. iyi geceler dilerim.

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!