6 Nisan 2012 Cuma

BULGURLU PATATES KASELERİ


Herkese mutlu, sağlıklı, bereketli, hayırlı cumalar ve keyifli bir hafta sonu diliyorum. Yine uzun zaman olmuş. Benim için buraya tarifleri yazmak, tarifleri hazırlayıp yapmaktan daha zor:) Aklıma cümleler gelmiyor bir türlü. Herkes yazar olamaz tabi. Bu yüzdendir ki iki satır yazamadan direk tarifleri veriyorum. Şimdi yine öyle yapacağım. Siz tarifi okurken bende hafta sonu canım güzel şehrim İzmir'e gitmek için bavul hazırlığı yapıp yola çıkacağım.
Bulgurlu patates kaselerini komşumda yedim ve çok beğendim. Tarifini aldım ve dün akşam bize gelen çok kıymetli misafirlerim için yaptım. Keyifli sohbetler eşliğinde yan tarafta gördüğünüz ikramlarıda afiyetle yedik. Elmalı kurabiyenin tarifini daha önce vermiştim. Haşhaşpare'nin tarifinide en kısa zamanda vermeye çalışacağım.

1 su bardağı ince bulgur
3 tane orta boy haşlanmış patates
2-3 diş sarımsak
1 tane limon
1 su bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
3-4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz ve karabiber
Yoğurdu için
1,5 su bardağı kadar süzme yoğurt yada yoğurdun susuz tarafından olsun
2-3 diş sarımsak
Üzeri için
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Patatesleri haşlıyıp rendeleyerek yada ezerek püre yapın. Bir tencereye bulguru koyun. Limonu bir su bardağının içine sıkın, bardağın kalanına sıcak suyu koyun ve bulgura döküp demlenmesini bekleyin. Demlenen bulgurun içine patates püresini ekleyin. 2-3 yemek kaşığı yağda salçayı kavurun. sarımsaklarıda rendeyerek salçaya ilave edin ve bir kaç kez karıştırıp ateşi kapatın. Salçamızıda patateslere ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz, nane, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice yoğurun. Soğuyunca harcımızdan yumurta büyüklüğünde koparıp kase şekli verin.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp, kaselerin içine 1 tatlı kaşığı kadar koyup üzerine de kızdırılmış kırmızı biber ve naneyi çay kaşığının ucuyla gezdirin. Yaklaşık 25 tane kase çıkmaktadır.
AFİYET OLSUN

11 yorum :

  1. Elinize sağlık bayıldım lezzetiyle de sunumuyla da harika bir salata bayıldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir sunum olmuş canım.insallah denemeyi istiyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Haklisin sanirim,tarifleri buraya yazmak daha uzun is maalesef!Öylesine yazmak bana dah kolay geliyor,ilk defa gördüm bu kaseleri,cok süper bir fikir,iyiki yemissin komsunda,bayildimm! Elleirnize saglik iinizinde,iyi hafta sonlari Serpilcim...

    YanıtlaSil
  4. Serpil'cim ellerine sağlık hayırlı cumalar sevgi
    ler.

    YanıtlaSil
  5. iyi yolculuklar canım,çok şık görünüyorlar ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. hoş geldin hemde çok hoş gelmişsin canımcım harika görünüyorlar nefis bir sunumla bayıldım ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Serpilcim; bugüne kadar yaptığın her şey gibi bu lezzeti de lezzetinin yanında görselliğiyle de çok güzel sunmuşsun.. Ellerine sağlık canım, sevgiler, selamlar..

    YanıtlaSil
  8. serpilcim enfes güzel olmuş bu kaseler insan yemeye kıyamaz, ellerine sağlık, sunuma bayıldım:)))hayriye73

    YanıtlaSil
  9. HARİKA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK,BAYILDIM BLOĞUNUZA,SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  10. slm,ziyaretiniz beni çok mutlu etti herzaman beklerim bana istediğinizi sorabilirsiniz ben bilmesemde hocama sorarım o usta ahşap konusunda,sorunuza gelince transfer kullanılırsa üzerine tutkal gerekmiyor sadece kuruduktan sonra vernik atıyoruz okadar,çok basit bir teknik,kolay gelsin sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. canım nasılsın. güzel tarifler paylaşmışsın yine. afiyet şeker olsun iyi yolculuklar bu arada. sevgiler

    YanıtlaSil

 
Host unlimited photos at slide.com for FREE!